dimecres, 5 de maig del 2010

Donar opinió

De vegades, quan opines, et dóna la sensació que t'estàs buscant enemics constantment. Si tens opinió i l'expresses en públic, corres el risc lògic de tenir partidaris a favor però també en contra. Aquest és un dels aspectes que menys m'agrada a l'hora d'escriure. Moltes vegades he pensat en deixar de fer-ho per no ferir als demés, però també perquè no em fereixin a mi. Al mateix temps, però, quan de tant en tant reps el suport dels lectors o quan veus que del què has escrit es forma un bon debat a l'hora del cafè, et dóna ànims per seguir pensant i reflexionant sobre temes que t'afecten directament com a mataronina i, sobretot, com a persona.

Sovint, les opinions en contra del corrent dominant no tenen la funció de criticar per sistema tot allò que s'està fent, sinó que la intenció es donar una visió alternativa (sota un punt de vista subjectiu) que pot ajudar a millorar. Tothom s'equivoca i hi han articles amb més èxit que altres. Això està clar. Tanmateix, crec que tots som prou adults com per tenir una mentalitat àmplia i oberta per poder arribar a entendre els altres, els que pensen ideològicament diferent a nosaltres, sense la necessitat de caure en l'error d'insultar. A més, res és blanc o negre. Ni ningú té la veritat absoluta en les seves paraules. En aquesta vida els prejudicis ens condicionen, però hem d'intentar superar-los, arribant a entendre els altres sense la necessitat de compartir el seu discurs. Dels debats sempre se'n treuen coses positives que, a la llarga, poden ajudar a construir un lloc millor.

Així doncs, sense més preàmbuls i discursos morals, em disposo a estrenar aquest bloc, a on intentaré anar opinant sobre alguns dels temes que em preocupin. Alhora, aniré exposant els meus avenços en matèria etnogràfica fent d'aquest bloc, també, un petit diari de camp d'una futura antropòloga que es vol endinsar en el món de la recerca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada